top of page
Atte Haasto

Haastattelussa: Veera Simola, Kaarnan uusi kustannuspäällikkö


Kuva: Pia Vainio

Kaarnan yli nelivuotisella taipaleella on ehtinyt muuttua paljon, mutta kustantamon arvot ovat pysyneet: ne ovat vihreys, monimuotoisuus ja omaehtoisuus, niin teoksissa kuin Kaarnan toiminnassa. Arvojen mukaisesta toiminnasta vastaavat kaikki kustantamolla työskentelevät, mutta vastuu suurista linjauksista on kustannuspäälliköllä.


Kaarnan uusi kustannuspäällikkö Veera Simola opiskelee kotimaista kirjallisuutta Turun yliopistossa ja on luovan kirjoittamisen oppiaineen alumni. Hän aloitti kustantamossa vuoden alussa kustannustoimittajana


– Ura kustannusalalla on ollut sekä haaveeni että tavoitteeni opintojen alusta asti, Veera sanoo.


– Toiminta pienkustantamossa kuulosti mieleiseltä hommalta, ja ilahduin kovasti kun sain paikan Kaarnalta.


Kustannuspäällikön työ on toimittamista moniulotteisempaa ja vaatii kykyä pitää monia lankoja käsissään. Tilaisuus päästä kustannuspäälliköksi tuntui kuitenkin niin ainutkertaiselta, että siihen oli pakko tarttua, Veera kertoo. Lopulta päätöksen vahvistivat kustantamon arvot:


– Kaarna on arvoiltaan sellainen kustantamo, jonka kustannuspäällikkönä voin ylpeästi sanoa toimivani. Kanssani työskentelevät osaavat kaarnalaiset luovat myös uskoa kustantamon toimintaan.


Veera sanoo odottavansa innolla uusien ihmisten ja eri tahojen kanssa toimimista, sekä sitä, että pääsee näkemään työnsä jäljen hyvinkin konkreettisessa muodossa, eli uusina teoksina. Hän toivoo Kaarnalta tulevaisuudessa lisää uudenlaisia, monimuotoisia teoksia.


Kustannuspäällikkönä Veera haluaa tuoda myös omanlaisensa säväyksen Kaarnan toimintaan: 


– Koen olevani ihmisenä sekoitus, jossa yhdistyy herpaantumaton, muuttumaton vakaus, huumori, kvääri energia sekä uudet suunnat. Toivottavasti moinen sillisalaatti tuo myös jotakin lisää Kaarnan kustantamoon!


Loppukevennyksenä Veera kertoo tämän hetken pienimmän haaveensa:


– Että löytäisin ruman kahvikupin kirpputorilta, Veera nauraa. Hän on innokas rumien mukien amatöörikeräilijä.

Comments


bottom of page